Om utbygger

Utbyggingen

Utbyggingen på Skorpa gjennomføres av Skorpa Eiendom AS som eies av AL Kristiansund Boligbyggelag og Backe Prosjekt. Begge er solide aktører innen eiendom. Daglig leder i selskapet er Vidar Solli (KBBL). Med lokal forankring ønsker Skorpa Eiendom å oppfylle boligdrømmen og skape trivsel for Kristiansunderne.

AL Kristiansund Boligbyggelag

Kristiansund Boligbyggelag (KBBL) ble startet 13. september 1946. Boligbyggelaget har ca 4600 medlemmer og forvalter 2200 boliger i 116 borettslag, sameier og andre selskap. I over 70 år har KBBL bygget boliger for sine medlemmer.

KBBL har vært med på utviklingen/utbyggingen av «nye» Skorpa siden selskapet kjøpte eiendommen i 2006.

Vår prosjektavdeling har fokus på å utvikle boliger tilpasset et marked i stadig endring, mens vår tekniske avdeling står for prosjektledelse og oppfølging under byggingen. Oppfølgingen av økonomien i borettslagene både under bygging og i alle årene etterpå, er det vår regnskaps- og forvaltningsavdeling som sørger for. Vi i KBBL vil ta godt vare på deg som kunde gjennom hele kjøpsprosessen, og også i alle de årene du bor i boligen (borettslaget) – derfor har vi ekstra fokus på at våre kunder skal være fornøyde.

Backe Prosjekt AS

Backe Prosjekt driver aktivt som byggherre innen utvikling av bolig, næringseiendom og offentlige bygg. Vi utvikler prosjekter alene eller i samarbeid med grunneiere, partnere og investorer. Ulike samarbeidsformer gir mulighet for deling av kompetanse, ressurser og risiko gjennom alle prosjektets faser. Backe Prosjekt jobber for å bli et av de ledende miljøer innen prosjektutvikling av boliger og næringseiendom i Sør-Norge. Vi har som målsetning å igangsette 500 boliger og 25.000 m2 næringsbygg i året.

Vi legger stor vekt på godt samarbeid med lokale myndigheter og andre interessenter for å sikre effektive prosesser fra regulering til overlevering. Vi prioriterer kvalitet og profesjonalitet i alle deler av vårt arbeid. Tilhørigheten til Backe gir finansiell styrke og tilgang til ledende kompetanse og ressurser innen områder som miljø, klima, helse og sikkerhet.

Backe Prosjekt har hovedkontor på Lysaker i Bærum kommune, men vi har også avdelingskontorer på Kongsberg, Hamar, Jessheim, Fredrikstad og Stavanger.

Vårt mål er å igangsette 500 boliger i året. Vi utvikler nyskapende bygg til folk og samfunn.